2017-05-04 13:31:47• hírek • refszatmar.eu

Jártasak a Krisztus tudományában

A Szatmári Református Gimnázium néhány diákja, opcionális módon, a Krisztus tudományából és egyházi énekből is megmérette magát.

Pénteken 10 órától a bibliaismeret vizsga előtt áhítatot tartottak: “Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága” (Zsolt 119,105) – Király Lajos esperes ezzel az ószövetségi Igével bátorította az érettségi előtt álló ifjakat. Az áhítat kezdetén feszültségoldó történettel vezette be azt a mély gondolatot, melyet Thomas Mann fogalmazott meg egyik művében: “az ember élete során nagyon sok mítoszát újra éli az emberiségnek”. Ezért jó, ha az ember ismeri a bibliai történeteket, az egyháztörténetet és a mítoszokat, hiszen a múltból is tanulhat, az utat mutathat számára, mint a mécses az éjszakában.

Jelen volt a vizsgáztató bizottságban Győrbíró Csilla református szaktanfelügyelő, Győrbíró Sándor a Szatmári Református Egyházmegye katekétikai előadója, Erdei Árva István iskolalelkész, valamint Higyed Gyöngyi (zenei előadó) és Székely Tünde vallástanárnők. A vizsgázók ügyesen tettek bizonyságot tudásukról, ezzel is úgymond melegítettek a „nagy” érettségire, melyre egy kicsit ezzel is rágyúrtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: